Proizvodnja presadnica


Proizvodnja presadnica je naša temeljna djelatnost koja se se sastoji od proizvodnje presadnica: povrća, cvijeća, ukrasnog i začinskog bilja. Od početka do kraja proizvodnog procesa repromaterijal, sjeme i reznice su visoke kvalitete. Posebnu pozornost posvećujemo izboru vrste sjemena i reznica, koja će nam omogućiti kvalitetan finalan proizvod. Ponudu i prodaju obavljamo kontinuirano kroz čitavu godinu putem veleprodaje i maloprodaje. Osim prodaje na našoj adresi, presadnice možete naći i u mnogim vrtnim centrima i poljoljekarnama u Dalmaciji.

Presadnice povrća

Tijekom sezone dostupne su sve vrste povrća čija je sadnja namjenjena za određeno sezonsko razdoblje. U ponudi imamo dva tipa presadnica: klasične i ciljepljenje (kalemljene). Kalemljena presadnica ima prednost od presadnice uzgojene iz sjemena zbog veće otpornosti na stresove u proizvodnji.

Proizvodnju obaljamo iz sjemena vrhunskih hibrida, čiji je cilj proizvodnja presadnica željenih karakteristika u pogledu oblika ploda, veličine, težine, tipa uzgoja i tolerantnosti na određene bolesti.

Pored proizvodnje iz sjemena hibridnih vrsta povrća, sjetvu obavljamo i iz sortnih vrsta sjemena, kako bi omogućili našim kupcima i presadnice čiji plodovi imaju karakteristike oblika i okusa tradicionalnih vrsta povrća koje smo nekad imali priliku kušati u prošlosti.

Dugi niz godina kontinuirano nadopunjujemo sorte i hibride presadnice, tako da često u sezonskoj ponudi možete naći i presadnice čiji plodovi imaju i egzotičnije karakteristike. Za primjer navodimo; lubenice žutog mesa, color chili papričice, crvena blitva, kiwano, bijeli patlidžan i tikvica, itd.

Informaciju o ukupnoj sezonskoj punudi možete dobiti kod našeg osoblja.

Sadnice cvijeća i ukrasnog bilja

U ponudi imamo preko 40 vrsta sezonskog cvijeća, koje proizvodimo iz sjemena i reznica. Veliki dio naše proizvodnje sastoji se od proizvodnje ljetnica. U našoj ponudi imamo velik izbor boja pelargonija, verbena, gazania, begonija, karanfila, fuksija, osteospermuma, vodenika, prkosa, calibrahoa, surfinia, putinia, mandevilla, te mnogih drugih vrsta iz naše proizvodnje. Od ukrasnih grmova nudimo presadnice ružmarina i lavande.

U proljetnom i jesenskom razdoblju u ponudi je velik izbor boja viola (maćuhica), tratinčica i primula.

Pored ovoga u našoj ponudi možete naći i velik izbor veličina i boja krizantema multiflora. U višegodišnjoj proizvodnji i u razgovoru sa našim kupcima svaku godinu vršimo selekciju boja koje vam najviše odgovaraju.

Presadnice začinskog bilja

Kako bi svojim jelima dodali onu savršenu notu okusa i mirisa, kod nas možete naći sve potrebene začine za vašu kuhinju. Osim peršina i celera koji su neizostavni, savjetujemo vas da vašim jelima dodate bosiljak, ljupčac, vlasac, korijander, kopar, komorač, te još mnogo drugo začinsko bilje iz naše ponude. Naši djetlatnici pomoći će vam savjetom i iskustvom u izboru začina.